Surau Al-Ikhwan :
Home » » 7 Manfaat Hubungan Intim Itu Sihat

7 Manfaat Hubungan Intim Itu Sihat

Selasa, 31 Julai 2012 | 0 ulasan


Selain mengeluarkan hasrat terpendam, hubungan intim suami isteri juga baik bagi tubuh dan jiwa. Salah satunya, meningkatkan hormon kortisol dan adrenalin serta merangsang aktiviti jasmani.

Genius Beauty menyenarai tujuh kebaikan mengapa berhubungan intim menyihatkan.


1. Bermanfaat untuk kesihatan wanita
Para doktor meyakinkan bahawa hubungan secara intim suami isteri diperlukan bukan saja untuk mendapatkan kepuasan malah sangat baik untuk kesihatan. Seks meningkatkan "hormon kebahagiaan" sehingga menunda menopause dan menghilangkan kedutan pada wajah. Ia juga mencegah wanita dari terkena diabetes.

2. Menguatkan sistem kekebalan tubuh
Telah terbukti bahawa sistem kekebalan tubuh secara langsung berhubung kait dengan keadaan emosi kita. Hubungan intim suami isteri meningkatkan jumlah hormon serotonin yang memperkuat sistem kekebalan tubuh. Selain itu, bercinta juga melahirkan hormon oksitosin yang melindungi terhadap kanser payudara.
3. Hubungan secara teratur mencegah serangan jantung

Mereka yang aktif melakukan hubungan intim secara langsung dapat meningkatkan peredaran darah, melatih otot jantung, dan meningkatkan nada tubuh secara keseluruhan.


4. Kesihatan wanita tergantung pada seks

Seks juga merupakan ubat yang sangat baik untuk stagnasi [tekanan] darah pada bahagian panggul [pinggul,pangkal paha], penis pasangan bertindak seperti urutan yang menyebabkan dinding vagina dan rahim untuk berkontraksi.


5. Sebagai ubat penghilang rasa sakit

Berhubungan intim, anda akan melupakan tentang ubat penghilang rasa sakit. Seks malam adalah ubat tidur terbaik. Sebaliknya, seks pagi hari memungkinkan anda untuk merasakan ledakan energi sepanjang hari. Akhirnya, seks memiliki efek detoks. Semsa hubungan seksual, darah mulai mengalir lebih cepat dan menghilangkan racun.


6. Menurunkan berat badan

Pakar pemakanan telah memperkirakan kalori banyak dikeluarkan saat berhubungan seks. Dengan demikian, perempuan kehilangan 112 kilokalori selama orgasme.


7. Bermanfaat untuk kesihatan bagi lelaki

Tidak diragukan lagi, kehidupan seks sihat [suami isteri] yang aktif adalah pencegahan terbaik prostatitis dan tumor prostat. Penyakit prostat sering menghantui bagi kaum lelaki berusia 40 tahun dan ke atas.
Share this article :

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. cananglahnie post - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger